Община Сливен

Ще бъде ли изключен Иван Славов от червената партия?

Иван Славов
20.07.2011 / 11:12

Вчера и днес в публичното пространство и в медиите биват цитирани изявления на местния лидер на БСП Мартин Славов за възможно изключване на Иван Славов от партията.

Този евентуален ход е заради изборът на Иван Славов да се кандидатира за кмет от името на „Съюз за Сливен”. Набляга се на т.22 от партийния устав, който повелявал в подобни случаи съгрешилият да бъде изключен. Самият Иван Славов заявява, че е обмислил добре своите отговорности. Той обвини ръководството на БСП в Сливен, че се отдалечава от демократичния характер на организацията и за силово налагане на кандидатурата за кмет.

„Седмица” научи, че по някое време от БСП са предлагали Славов да бъде издигнат като независим, подкрепен от тях и от „Съюз за Сливен”, но странно защо Славов и Радостин Русев отказали.

Според общински съветници от БСП и други активисти обаче, не бива да се захлопва вратата и да се бърза с изключването на Славов. Макар да считат ген. Милев за почти сигурен за балотаж наесен, възможни са и други изненади, смятат те. Като например Иван Славов също да събере много гласове.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев