Община Сливен

Кандидатът за президент Меглена Кунева посети Сливен

Меглена Кунева
19.07.2011 / 15:23

Като изключително тревожен сигнал определи двата взрива пред партийни централи в София Меглена Кунева – цитирана от Дарик радио. Тя припомни, че правителството още в началото на своя мандат е заявило борбата с организираната престъпност като свой приоритет, а това, че не е разкрит бомбения взрив пред вестник „Галерия" само утежнява ситуацията, тъй като всяко едно неразкрито престъпление отваря вратата на друго.

„Езикът на доклада на Европейската комисия за правосъдието е много остър, по-остър от предишния доклад, което означава - „Ако не сте разбрали, сега ще ви го кажем по-ясно" - коментира Кунева. В Сливен тя съобщи, че е водила разговор с кандидата за президент на Синята коалиция Румен Христов, с когото са обсъждали идеята за среща, на която да се разисква конкретния начин как предизборната кампания да е почтена, а изборите - честни. „Христов предложи среща на опозиционните партии, но аз не бих изключила никого от един такъв диалог" - уточни Меглена Кунева. Според нея няма друг случай в Европа, в който министър на вътрешните работи да оглавява предизборния щаб на дадена партия, както е с Цветан Цветанов. „Това е факт, който не ме радва. Притеснена съм като гражданин, защото или няма да си свърши добре работата като министър на вътрешните работи, или ще приеме някакъв по-кратък път към спечелване на избори, имайки този властови полицейски ресурс" - коментира Кунева.

Тя посети Сливен, където се срещна с инициативния комитет, който обяви подкрепата си за нейната кандидатура за президент на България, както и тази на Любомир Христов за вицепрезидент.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев