Община Сливен

Факторът „Лечков” в драматичния избор на окръжен прокурор на Сливен

ВСС
19.07.2011 / 10:58

Факторът „Лечков” е играл важна роля в драматичния избор на Пламен Стефанов за окръжен прокурор на Сливен – довери за „Седмица” авторитетен източник на много висок пост в съдебната ни система.

Драматичен сблъсък в самия Висш съдебен съвет не е имало. По-скоро ставало дума за досадил на висшите магистрати до немай къде политически и друг натиск да бъде елиминирана кандидатурата на Пламен Стефанов – довери ни нашият източник. Задействано е било от най-високо управленско ниво мощно лоби в опит да бъде туширан съдебния натиск над кмета на Сливен Йордан Лечков.

Като доказателство за това нашият източник посочи, че главният прокурор Борис Велчев е оттеглил в последния момент своето предложение за Веселин Гангалов в стремежа си да се солидаризира с колегите си от ВСС. Така на практика втвърдената от всекидневните критики на Цветанов и сие съдебна система е реагирала на опитите за натиск. Макар и смятан донякъде за фаворит, при тази ситуация Стефанов събира 15 от гласовете във ВСС.

Своите шансове е имал и Веселин Гангалов, чиито лични и професионални качества особено ценял Главния прокурор. „На г-н Гангалов много ще се разчита за ефективната работа на сливенската прокуратура и занапред” – сподели още нашият източник.

Ще припомним, че наред с покойния Пейчо Хитов, съпругата му Диана, Пламен Стефанов и шефа на НАП – Сливен Петко Дюлгеров, в черния списък на разпасалия се сливенски кмет влезе и Веселин Гангалов. Попаднал в „престъпните” схеми на т.нар. „Кутия Пандора”, окачена пред общината и плод на един „възпален и болен мозък”, както е казал Шекспир.

Та, в случая с избора на окръжен прокурор на Сливен, лобито на Лечков претърпя крах и обедини магистратите. Само че докъде ще се стигне и ще приключи ли въобще тази Цветанови(ада)? – се питат мнозина.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев