Община Сливен

Крият ли инцидент с натровени спортисти в „Спорт палас” ?

Хотел "Спорт палас"
15.07.2011 / 11:20

Отделни футболисти от ОФК „Сливен” и около 30 деца спортисти, настанени в „Спорт палас” са потърсили помощ в спешното отделение на сливенската болница заради вероятно натравяне с храна.

Шефът на „Сливен” Георги Кирилов споменава днес за летен вирус.

Децата са били приети на 13 юли вечерта и сложени на системи след остри стомашно-чревни оплаквания и кожни обриви. Не били настанени в инфекциозно отделение вероятно за да не се разчуе – предположил източник от болницата, но се наложило да бъдат връщани вчера на няколко пъти. В спешното са били видени да се суетят кмета Лечков и съпругата му Светлана.

Възможно е инфекцията да е причинена и от къпане в басейна при хотела, за когото се говори, че няма разрешително да работи.

В подобен случай разпоредбите категорично повеляват веднага да бъдат уведомени Агенцията за храните, Районната здравна инспекция и др. Засега няма информация това да е сторено и ако не е, лесно ще се досетим защо. Не може току така да се руши авторитета както на кмета, така и на най-представителния хотел в града.

Тръгнаха, разбира се, какви ли не слухове и спекулации, че предлаганата на потърпевшите храна била едва ли не хартисала от… големия футболен уикенд в неделя. Най-добре е от фирмата на Диана Лечкова или ръководството на хотела да излязат с официална информация по случая, защото става дума за възможност от епидемия. Ще очакваме такава и от Агенцията за храните и РЗИ – Сливен.

 

Б.Р.: От болницата официално отричат да е имало масов наплив на подобна група хора. Въпреки запитванията до Агенцията за храните и РЗС, досега няма официално становище. Няма реакция и отстрана на х-л "Спорт палас". Нашето разследване обаче продължава. Очаквайте подробности в понеделник.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев