Община Сливен

Успешен гастрол на Куклен театър - Сливен в Румъния

Успешен гастрол на Куклен театър - Сливен в Румъния
14.07.2011 / 10:42

Куклен театър – Сливен се завърна от участие в четвъртото издание на Международен летен арт фестивал 2011 в град Сибиу, Румъния. Пред фестивалната публика и критиците сливенските артисти представиха спектакъла „Снежанка” по Братя Грим, драматизация, постановка и музикално оформление – Елза Лалева, сценография – Нели Бобева, участват – Ефимия Павлова и Таня Русева.Чуждестранната публика и специалистите оцениха по достойнство участието на сливенския куклен театър. В програмата на международния форум бяха включени спектакли и уъркшопове на артисти от Канада, Германия, Румъния и България.

В края на август Куклен театър- Сливен ще участва и в VІІІ Международен театрален фестивал в град Намюр, Белгия. Събитието ще се състои от 24 до 28 август и ще събере артисти от Полша, Унгария, Белгия, Италия, Словакия, Камерун, Холандия, Франция и България, представена от сливенския куклен театър. Участието на нашите артисти на Международния театрален фестивал в Белгия е вече трето по ред.

Пред публиката и критиците те ще представят спектакъла „Принцесата и граховото зърно” по Ханс Кристиян Андерсен, драматизация – Тодор Вълов и Христина Арсенова, постановка – Христина Арсенова, сценография – Свила Величкова, участват – Мария Райчева, Неделина Роселинова/ Наталия- Драгин, Атанас Махнев.

В началото на есента сливенският куклен театър има още няколко участия на фестивали у нас и в чужбина.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев