Община Сливен

Заради убита котка пратиха убиеца й в ареста

Котка
12.07.2011 / 10:16

Досега знаехме, че кучето е най-добрият приятел на човека. Конкуренция му правеше само конят. Вече не е така. Котката става все по-ценен екземпляр като домашен любимец, чиято стойност се измерва в ефективен арест, та макар и за 24 часа.

Невероятно, но факт. В София прибраха мъж в ареста, защото застрелял котката на комшията при самоотбрана. Дребната подробност, че е отбранявал собствените си гълъби, е изключение, което потвърждава правилото.

Доживяхме да арестуват за убийство на животинче. Ако пропорционално съпоставим тази присъда с убийството на човек да речем, задържането трябва да бъде поне за 2 400 часа, преди да се произнесе съдът.

Така котката поставя на изпитание правораздавателната ни система. Изпъна я като котешки гръб почти. Сега остава да видим дали има и здрави котешки нокти, та да оправдае репутацията си на хищно животно, което произхожда от свирепите котешки диви видове. А може би всичко ще се размине миролюбиво, щото другият замесен вид – гълъбът, е символ на мира и добруването.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев