Община Сливен

Сливен окончателно изгуби парите по програма ИСПА

Сливен окончателно изгуби парите по програма ИСПА
09.07.2011 / 11:52

МОСВ е съобщило с писмо, че Програма ИСПА отказва да финансира проекта за водния цикъл на град Сливен - пише днес в "Агенция Сливен".

От МОСВ информират още, че единственото европейското финансиране по ИСПА за водния проект на Сливен ще приключи с вече преведените 7 млн. лв.

Останалите средства за сливенския проект ще трябва да бъдат осигурени от държавата и/или от общината.

Агенция Сливен припомня, че интегрираният проект за водния цикъл на град Сливен се финансира по европейската предприсъединителна програма ИСПА и по Оперативна програма "Околна среда". Общата стойност на проекта е над 40 млн. евро.

Запознати с технологията и финансирането коментираха, че без изпълнението на компонентите по програма ИСПА няма как да бъдат реализирани и дейностите по ОП "Околна среда".

Въпросът защо и дали държавата трябва да се бръкне за разликата от около 70 млн. лв., остава за размисъл на българските и сливенските данъкоплатци и избиратели.

Помолен за коментар, управителят на ДЗЗД "Хидросистеми" Радостин Русев (отстраненият изпълнител на проекта) лаконично заяви, че единствените пари, които фирмата е получила, са 3.5 млн. лв. и че няма информация къде са отишли останалите 3.5 млн. лв. от вече преведените на Община Сливен средства.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев