Община Сливен

Преди вота: Кои ще са най-неудобните опоненти на сегашния кмет?

Галин Кънчев
08.07.2011 / 11:40

Раздробяването на политическото пространство с многото кандидати преди вота наесен несъмнено ще е в полза на Лечков, макар и за първия тур. От кои опоненти ще бере най-много ядове той?

Смята се, че на първо място – от Галин Кънчев. Засега не е ясно от името на коя формация или като независим кандидат ли ще се яви Кънчев, но той има доста поддръжници и бе подкрепен дори от БСП – организации. Но става дума не толкова за крайния резултат от вота, колкото за предизборната битка. А тя ще е по-ожесточена от всякога. Кънчев е известен с щекотливия си характер и с директния си изказ, непризнаващ условности. Той е един от най-изявените противници на Лечков и според близки нему, разполага с много уличаващи факти и информация за далаверите на кмета. Още преди 3 години, под надслов „Кметът лъже и краде”, в. „Седмица” публикува интервю с общинския съветник, който обрисува схемата на ограбването на общината. Тъкмо по този повод прокурорът Пламен Стефанов назначи проверка, а после се заредиха цяла поредица от обвинения срещу Лечков.

Очаква се в предизборната кампания Кънчев да е още по-радикален в оценката си за сегашното управление, пък и умее да убеждава слушателите си…

По-скоро политическо шоу с негативен за кмета знак трябва да очакваме от екстравагантните и находчиви ходове на лидера на МВРО-НИЕ Доброслав Иванов, също кандидат за кмет. Той вече доказа като истински войвода, че не му липсва кураж да го върши дори в селенията на самата местна власт, включително и в бастиони на кмета като „Спорт палас”.

След като сам лидерът на Атака Волен Сидеров вдигна „червен картон” на халфа Лечков, доста радикалният местен шеф на партията Иван Иванов (обявен за кандидат-кмет) също ще „поръси” с екзотични подправки предизборното словесно блюдо, от което на кмета ще му залюти. От друг евентуален кандидат, но по-умерен – Иван Славов също се очаква да се изсипят доста политически стрели срещу кмета Лечков. Славов има и да си връща за изгубения вот през 2003 г., което допълнително ще мотивира него и неговия щаб (най-вероятно „Съюз за Сливен”).

От останалите кандидати, включително и от този на БСП ген. Милев се очаква значително по-умерен и подкрепен с повече факти и аргументи политически тон. Истинска загадка би било поведението на Янко Янков, който е изключително опитен политик, ако наистина се кандидатира за кмет.

Предстои напрегната и гореща политическа есен.

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев