Община Сливен

Има ли скрити козове в запас - генералът от запаса?

ген. Кольо Милев
07.07.2011 / 10:54

Кандидатът на БСП за кмет на Сливен ген. Кольо Милев даде наскоро първия си брифинг. Личи си, че е улегнал и разумен човек. Свикнал е на дисциплина и прочие.

Ще му стигне ли това да убеди сливналии, че той е най подходящият кандидат за кмет на потъналия в кошмарни проблеми град?

Ген. Милев изрече слова за прозрачност, за подкрепа на малкия и среден бизнес и т.н. Тях обаче сме ги чували от всички досегашни кандидати за поста, включително и от Лечков, особено през 2003 г., когато ги беше наизустил и си правеше гаргара с тях. После се видя за каква прозрачност и за какви „грандиозни” проекти става дума, довели до пладнешкия обир на общината.

Сигурни сме, че ген. Милев е почтен човек, пък и се видя, че конфронтацията му е чужда. Но той трябва да изпълни предизборните си послания с убедителна конкретика. Впрочем, това важи за всички кандидати. Конкретика относно в ремонтните дейности, проектите, финансовата, социалната и културната политика и съвместната работа с общинския съвет. За тази конкретика няма да му помогнат от общината: там са потулили всичко. Но полезни могат да му бъдат професионалните умения в тази област на доц. Иван Андреев, Мариета Петкова, Мартин Славов, Соня Келеведжиева и др.

От способността му да предложи ефективни и мениджърски идеи в програмата за управление се крие отговорът дали ще може да спечели доверието на избирателите.

Иначе всичко друго е от лукаваго. Вече видяхме от управлението на един бивш военен в малък градец в областта, че само воинските умения и чувство за дисциплина не са гаранция за успех.

Георги Вл. ПОПОВ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев