Община Сливен

Първи брифинг на кандидата на БСП ген. Кольо Милев

Генерал Кольо Милев
04.07.2011 / 14:51

Днес кандидатът на БСП за кмет на община Сливен генерал Кольо Милев, утвърден на вчерашната общинска конференция, даде първия си брифинг пред журналисти. Ето какво каза той, цитиран от Дарик радио:

Най-важно е да се смени философията на управление в общината, което да е прозрачно, открито, всичко да е в полза на гражданите и на бизнеса. Той очерта и още от идеите си за управление на общината - да се подпомага малкия и среден бизнес, да се използва правилно делегирания бюджет на общината, с по-високи темпове да се продължи участието на общината в европейските оперативни програми.

„Основният проблем в Сливен е спирането на европейските средства, тъй като няма прозрачност в тяхното усвояване и има съмнения за корупция" - подчерта ген. Колев, който допълни, че навярно в новата структура на общинското ръководство ще се наложи да има заместник-кмет, който да отговаря за усвояването на еврофондовете.

„Който и да стане кмет на Сливен, при този дефицит от 70 милиона лева, няма да му е лесно, но се надявам с добре подбран и подготвен екип да възстановим Сливен" - каза още генералът. Той отрече всякакви слухове, че е „парашутист", че е от някакво генералско или друго движение, като обясни, че е взел решението да се кандидатирам преди близо година.

Бригаден генерал Кольо Милев е роден през 1953 г. 20 години от кариерата му преминават в Сливен, където от командир на взвод стига до командир на инженерен полк в село Сотиря.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев