Община Сливен

Над 30 000 лични карти ще подменят в ОД на МВР - Сливен

ОД на МВР-Сливен
10.06.2011 / 11:18

Във връзка със забавените темпове на подмяна на българските документи за самоличност, в частност личните карти на граждани, поради намалена активност на притежателите им, ОДМВР - Сливен информира, че до края на годината на територията на Сливенска област предстои да бъдат подменени 30 890 лични карти.

Тъй като в момента активността за подмяна на документите е изключителна ниска, съществува възможност при подаване на заявление за лична карта, документът да бъде изработен преди необходимия за това срок. До 31.05.2011г. 3 663 лица не са направили постъпки за подмяна на личната си карта, в срок от 30дни след изтичането на валидността й. Санкцията за това е глоба в размер от 20 до 150лв. 7 479 души не са върнали своите паспорти в тримесечен срок след изтичането на валидността им, като глобата за това е в размер от 20 до 150лв. Навлизането на летния сезон и използването на годишните отпуски от гражданите е още една възможност за относително бърза подмяна на личните карти. Със съдействието на кметовете на населени места и управителите на фирми и държавни организации е възможно да бъде организиран прием за подмяна на документи на територията на населеното място, фирма или държавна структура. За контакти и предварителна организация тел. 644 355. Ръководството на ОДМВР - Сливен апелира документите да се подменят в указаните срокове и да не се изчаква края на годината за извършване на тази услуга.

 

На 03.06.2011 г. НИ е извършил кражба на земеделски инвентар от две вили, намиращи се във вилна зона “Рамануша” край гр.Сливен. Нанесените щети са в размер на около 400 лв. При проведените издирвателни действия е установен извършителя на престъплението - 38-годишният Д.К. от гр.Сливен. Вещите - предмет на кражбата са предадени на пункт за вторични суровини в с.Сотиря, Община Сливен. Работата по изясняването и документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 18.05.2011 г. НИ е извършил кражба на охранителна камера, монтирана в магазин “Детелина”, намиращ се на бул.”П.Хитов” в гр.Сливен. При проведените издирвателни действия са установени извършителите на кражбата - криминално проявените П.З. на 24 г. и И.Д. на 20 г. и двамата от гр.Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 15.45 ч. на 09.06.2011 г. по време на провеждане на специализирана полицейска операция от служители на РУП - Сливен, в района на с.Чинтулово, Община Сливен е спрян за проверка лекотоварен автомобил “Опел Комбо” със сливенска регистрация, управляван от 27-годишният Й.П. от с.Сборище, Община Твърдица. В автомобила са пътували и криминално проявените Н.Д. на 24 г. и Д.Н. на 30 г. и двамата от гр.Твърдица. При извършеното претърсване на автомобила са открити и иззети около 500 кг парчета от улични шахти, които са предмет на кражба от пътната мрежа на гр.Твърдица. Металните отпадъци са иззети. Образувано е досъдебно производство.

 

Неизвестни апаши са откраднали камбаната на църквата „Св. св. Петър и Павел" в Котел. Кражбата станала в периода между 10 май и 8 юни. 45-килограмовата бронзова камбана била свалена от камбанарията на единия от двата храма в града. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев