Община Сливен

Нов концерт на Татяна Шиварова в зала „Сирак Скитник”

Татяна Шиварова
08.06.2011 / 09:54

Оперната прима Татяна Шиварова и нейният ученик Франческо Аникини ще изнесат днес (сряда) концерт в зала „Сирак Скитник" – съобщава Дарик радио.

Това е втори концерт на Шиварова в Сливен. На рояла ще бъде съпругът на световноизвестната наша съгражданка Марцио Фуллин. Програмата включва популярни италиански арии и песни.

Шиварова живее в Милано. Специализирала е в Ла Скала, изнася концерти на най-престижните европейски сцени. Всяка година тя се връща в родния си град заедно със съпруга си - пианиста и диригент Марцио Фуллин. Татяна Шиварова вмества изпълненията на българска сцена в препълнения си с международни ангажименти график. След успешните изяви в Италия, между които и в "Джоконда", предстоят гастроли за честването на 100-годишнината от смъртта на Верди в Милано, участия в международния фестивал "Шлосфестшпил" в Германия с "Набуко" и турне с "Турандот" из Америка.

Франческо Аникини е обещаващо дарование, един от учениците на Шиварова. Младият певец е нейно откритие и един от изявените участници в майсторския клас, сформиран с млади оперни таланти от света през 2009 година.

 

 

 

ГЕРБ – Сливен спонсорира издаване на книга на д-р Андон Бояджиев

 

Структурата на ПП ГЕРБ - Сливен подкрепи отпечатването на книгата „Будна памет за Сливен” на д -р Андон Бояджиев. Специалистите определят творбата като краеведски труд, изпъстрен с емоционални събития и факти от хора, преживели описаните събития. Трудът на д-р Бояджиев е от три тома. Първият е издаден през месец октомври 2008 година и обхваща разглеждането на северозападната част на Сливен като отделни квартали на териториален принцип. Предстоящият втори том ще обхваща периметъра от улица „Георги Раковски” до реките „Асеновска” и „Новоселска”. Третият том ще описва източните части на Сливен и кв. „Клуцохор”. Трите тома на „Будна памет за Сливен” са визуализирали находки на стари сгради и новите постройки в днешно време и ще бъдат в еднакъв стил.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев