Община Сливен

Жандармеристи и полицаи усмиряваха роми-побойници в Новозагорско

Жандармери
06.06.2011 / 11:17

Около 18.45 ч. на 04.06.2011 г. в РУП - Нова Загора е получен сигнал за възникнал скандал, прераснал в побой в нива - частна собственост, намираща се в землището на с.Ценино, Община Нова Загора.

Причина за инцидента е стадо коне, собственост на лица от селото, пасящо в имота на 35-годишният Д.М. от селото. При побоя е пострадал спътника на собственика на имота - 36-годишният Г.Д. - служител в частна охранителна фирма “Корадо Инс”, който е получил фрактура на черепа, причинена от хвърлен камък. За овладяване на ситуацията на място са изпратени служители от Специализирано полицейско управление - Бургас /жандармерия/, които при пристигането си са посрещнати от група роми носещи вили, коси и ножове и заплашвайки полицаите със саморазправа. След отправени неколкократни устни предупреждения към групата да преустанови движението си, служителите на реда са произвели два изстрела във въздуха със стоп-патрони, с което ситуацията частично е овладяна.

Допълнително на място са изпратени полицейски сили от РУП - Нова Загора за преустановяване на инцидента, при което членовете на групата са се разпръснали в различни посоки, укривайки се в близката гориста местност.

В тази връзка между 06.00 ч. и 14.00 ч. на 05.06.2011 г. в с.Ценино, Община Нова Загора, служители на ОДМВР - Сливен, РУП - Нова Загора и Специализирано полицейско управление - Бургас проведоха специализирана полицейска операция за установяване и задържане на лицата участващи в инцидента. В РУП - Нова Загора са отведени за изясняване на обстоятелствата при побоя 34 лица, с които са проведени беседи и разпити от разследващи полицаи. Като подбудители и подстрекатели са задържани криминално проявените А.П. на 28 г. и 16-годишен младеж и двамата от селото. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев