Община Сливен

Нов обвинителен акт: Лечков, Христова и Шевкенов на съд

Съдебна палата - Сливен
18.05.2011 / 17:05

Днес, 18.05.2011 г. Окръжна прокуратура - Сливен внесе в Окръжен съд - Сливен обвинителен акт срещу Кмета на Община Сливен ЙОРДАН ЛЕЧКОВ, срещу Директора на отдел "Правно-нормативно и експертно техническо обслужване" в Община Сливен ЕЛЕОНОРА ХРИСТОВА и срещу СТЕФКО ШЕВКЕНОВ - представител на Община Сливен извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба Сливен".

ЙОРДАН ЛЕЧКОВ е обвинен за това, че на 14.09.2007 г. в гр.Сливен, в качеството му на длъжностно лице – Кмет на гр.Сливен, съзнателно сключил неизгодна сделка – двустранен договор между Община Сливен, като възложител и ГД "Стройинвест" – Сливен представлявано от инж.ГЕОРГИ ИВАНОВ СЛАВОВ като изпълнител на строително-монтажни работи на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба – Сливен" и от това е произлязла значителна вреда за Община Сливен в размер на 571 783,46 лв., като случаят е особено тежък – престъпление по чл.220 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Спрямо обв.ЛЕЧКОВ е повдигнато и обвинение, за това, че през м.март и м.април 2009 г. в гр.Сливен, направил опит да принуди служител от Данъчната администрация – ПЕТКО ДЮЛГЕРОВ, в качеството му на Директор на ТД на НАП – Сливен да извърши нещо противно на волята му – да спре извършваната ревизия на ГД "Спортпалас" – Сливен, с управител ДИЯНА ЛЕЧКОВА, както и да укрие издадения ревизионен акт на "Булгейт" ЕООД – Сливен, с управител РАДОСТИН РУСЕВ, като употребил за това заплаха, че ще направи всичко възможно ПЕТКО ДЮЛГЕРОВ да бъде уволнен – престъпление по чл.143 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.18 ал.1 от НК.

ЕЛЕОНОРА ХРИСТОВА е обвинена за извършено престъпление по служба по чл.282 ал.2 от НК във връзка със сключването и изпълнението на договора между Община Сливен и ГД "Стройинвест" – Сливен за обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба Сливен". В резултат от деянието са настъпили значителни вредни последици за Община Сливен в размер на 571 783,46 лв.

Спрямо СТЕФКО ШЕВКЕНОВ е повдигнато обвинение по чл.217 ал.4 предл.1 вр. ал.2 от НК за злоупотреба на доверие. Обв.ШЕВКЕНОВ е обвинен за това, че през периода 17.07.2008 г. – 05.08.2008 г. в гр.Сливен, като представител на Община Сливен извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба Сливен" съгласно договор за инвеститорски контрол от 14.09.2007 г. между Община Сливен и "Новел" ЕООД – Сливен, съзнателно е действал против законните интереси на Община Сливен. ШЕВКЕНОВ е съставил и подписал актове и протоколи по време на строителството на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.Дружба Сливен", в които се дублират строително-монтажни работи и са вписвани неизпълнени актувани дейности от ГД "Стройинвест" – Сливен, от което са последвали значителни щети на Община Сливен в размер на 659 358,93 лв. с ДДС.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев