Община Сливен

Йордан Парушев и студенти с изложба в Зала "Сирак Скитник"

Йордан Парушев
18.05.2011 / 10:10

Изложбата на Йордан Парушев и студенти „Три години по-късно" ще бъде открита тази вечер в 18.30 ч. в зала „Сирак Скитник". Художникът Йордан Парушев е роден в Сливен. Завършва специалност "Живопис" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 1983 г. при проф. Станислав Памукчиев.

Работи като преподавател във Великотърновския университет, доцент по изкуствознание и живопис и ръководител на Катедра „Живопис". Специализирал в Художествена академия „Репин" в Санкт Петербург и в Сите Интернасионал дез Артс в Париж. Член на Съюза на българските художници. Между многото награди, които има,

Парушев е носител и на Голямата награда на Община Сливен за изкуство и култура „Добри Чинтулов" за 2006 г. В изложбата участват Маринета Млячкова - главен асистент във Факултет по изобразителни изкуства на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", Лора Атанасова, Диляна Белчева, Кольо Костов, Наню Бакалов, Радан Коссов, Елисавета Стоянова и Гергана Тонова.

 

Днес, 18-май, от 17.00ч. , в зала „Сирак Скитник” празничен концерт ще изнесат талантливите деца от школата по изкуства „Млади виртуози” - Сливен. Поводът за събитието, провеждано под почетния патронаж на министъра на културата на република България Вежди Рашидов, като част от инициативата „Международен ден на музеите и галериите”, е 85-годишнината от рождението на големия български цигулар Васко Абаджиев.

Концертът ще се състои благодарение на подкрепата на клуб Юнеско „Леонардо да Винчи” София и Министерство на културата.

Школа по изкуствата "Млади виртуози"е създадена през 2001 година в Сливен с основна цел откриването и развитието на талантливи деца, обучението им по музика (цигулка, пиано, китара, акордеон, виолончело), театър и изобразително изкуство и подкрепата за изявите им в страната и чужбина. През целия период на съществуване на школата през нея са преминали повече от 80 деца, някои от които вече са носители на престижни награди и отличия от наши и международни конкурси. Децата от школата са изнесли повече от 40 концерта в Сливен и други градове на страната.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев