Община Сливен

Пет години затвор за прокурор, взел рушвет

Рушвет
14.05.2011 / 10:17

На 5 години и половина затвор ефективно е осъден плевенският прокурор Георги Велков, който беше задържан през октомври 2009 г. с белязани пари - пише в. "Стандарт".

Софийският градски съд осъди и бизнесмена Илиян Михайлов на 4 години лишаване от свобода като негов съучастник.

Присъдите са произнесени за искане и вземане на рушвет, за да се възпрепятства хода на дело срещу варненска фирма, по който работел прокурорът.

Двамата трябва да заплатят и глоба в общ размер от 18 000 лева. Решението подлежи на обжалване.

Съдът не допусна да представим доказателства и ни отказа да бъдат призовани свидетели, от чиито показания щеше да стане ясно, че това е постановка. Целта бе отстраняването на прокурор Велков от делото, което той водеше срещу собственика на една от най-големите зърнени фирми „Октопод Инвест Холдинг", заяви Илиян Михайлов след процеса.

Според бизнесмена парите у Велков били дадени от собственика на хлебозавод Йоско Исаев за него. С тях му изплащал част от дела в мелницата „Славомел”. Пликът с банкноти обаче бил подхвърлен така, че да го докосне прокурорът. Георги Велков бил подмамен на мястото на срещата с уговорка да му бъдат съобщени важни обстоятелства по делото и не подозирал за клопката. На втора инстанция със сигурност ще бъдем оправдани, категоричен бе Михайлов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев