Община Сливен

Недосегаеми ли са (според Лечков) сметките на общината?

Йордан Лечков
12.05.2011 / 11:24

С присъщата си самонадеяност кметът Йордан Лечков заяви пред местна медия, че няма опасност да бъдат запорирани сметките на община Сливен.

Подобна тенденция за блокиране на сметки се забелязва в много други български общини. Но Лечков се прави на факир. Общината имала задължения към отделни фирми за изпълнение на проекти, но била постигнала договореност за разсрочено плащане заради кризата – се хвали кметът.

Е, как няма да я постигне, като почти всички от въпросни фирми са негови или близки нему? Това са „Гради”, „Ружа”, „Биндер”, „Лукском” и т.н. Някои от тях изградиха новия му хотел „Спорт палас”, но според запознати, кметът не им е платил и вероятно никога няма да го стори. В замяна на това същите получават апетитни поръчки, но общината така затъна, че са ощетени и те. Но идват новите благинки от Трето рамково по водния цикъл и т.н.

От „Хидросистеми” реагираха на доводите на кмета с аргумента, че в близките 2-3 месеца очакват решенията на различни инстанции да са в тяхна полза и се готвят да запорират сметките на общината. А вероятно това ще сторят и други.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев