Община Сливен

Лечков топи ЦСКА в УЕФА

Димо Бакалов
09.05.2011 / 15:14

Йордан Лечков не спира с атаките си към ЦСКА. Той явно е твърдо решен да се бори докрай с клуба, в който игра в края на миналия век и вече е сезирал УЕФА.

Причината този път не е дългът от 420 хил. лв., заради който през зимата плашеше, че ще вземе лиценза на "червените". Той е сезирал Европейската футболна централа заради нерегламентирани преговори с футболиста на клуба му Димо Бакалов.

Според Лечков, халфът има договор за още една година със Сливен. Въпреки това, по думите му от ЦСКА са преговаряли с него за възможен трансфер на "Армията", а това е в разрез с правилата.

Ако един футболист има договор за повече от шест месеца с даден клуб, той не може да преговаря директно, а първо двата отбора трябва да се споразумеят. След това играчът евентуално може да получи позволение да договори личните си условия.

"Според правилниците това е некоректно отношение на ръководството на един клуб към друг. Наказанието е блокиране на трансферите. Димо има договор за още една година и никой няма правото да преговаря с него без наше знание", заяви ядосаният Лечков.

Освен към УЕФА, тази жалба е адресирана и към БФС. Тя е била пусната още в края на миналата седмица.

"Не се заяждам с тях, а искам справедливост за моя клуб. В момента ЦСКА е една четирибуквена групировка, която си позволява некоректно отношение към по-малките клубове. За съжаление, законодателството ни още позволява това", добави Лечков.

Колкото до дълга на "червените", той твърди, че продължава да не се обслужва, а сумата вече е станала 700 хил. лв.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев