Община Сливен

Водата имала памет за любовта и омразата

Вода
05.05.2011 / 07:30

България е сред страните с най-малко запаси от вода в Европа. Затова трябва да я пестим. В противен в бъдеще ни очаква недостиг. Какво ще стане ако поставим чаша с вода до мобилен телефон или микровълнова печка?

 

„Водата под действието на различни външни дразнители, ако го използваме, може да кристализира по различен начин, когато я замразявате, най-просто казано, ако се отнасяте добре с чаша вода като прост пример, замръзвайки ще замръзне в правилни кристали”, каза Николай Симов, биолог.

 

Неправилните кристали са от водата, която е била близо до мобилен телефон или микровълнова фурна. Може да се убедите, че водата има памет с прост експеримент. Поставете по едно оризово зърно в две чаши с вода.

 

Ако на едната чаша говорите с омраза, а на другата с любов, след един месец оризовото зърно в чашата с омраза ще изглежда в ужасно състояние, а в тази, на която сте говорили с любов - в перфектно.

 

И тъй като две трети от нашето тяло е течност, ако се отнасяте към тялото си с любов, то ще ви се отплати със същото.

 

„Минералната вода трябва да се сменя, не може да пиете непрекъснато една и съща минерална вода, защото отдавна нашите предци още преди хиляди години са забелязали, че минералната вода е за лечение, тя не трябва да се употребява непрекъснато и като всяко лекарство прекалената употреба води до грешки”, каза Николай Симов.

 

В София, например водата от чешмата е една от най-хубавите в Европа. Заедно с това България е сред страните с най-малко водни запаси. Затова, когато си миете зъбите, винаги спирайте водата и никога не изстудявайте дини или пъпеши под чешмата. При едно къпане пък отиват сто литра вода.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев