Община Сливен

Криминални: Заловен Хероин, нанесен побой, кражби

ОД на МВР-Сливен
29.04.2011 / 10:11

На 27.04.2011 г. в РУП - Нова Загора е получен сигнал, че Р.Й. на 28 г., С.С. на 19 г. и В.К. на 22 г. всички от гр. Нова Загора са съпричастни към разпространението на наркотични вещества. Лицата се придвижват с л.а. ОПЕЛ ВЕКТРА със старозагорска регистрация. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и последвалите процесуално-следствени действия, автомобила заедно с лицата е установен в района на с. Стоил войвода, общ. Нова Загора. От проведените допълнителни процесуално-следствени действия при които беше използвано и служебно куче, се намериха и иззеха 62 бр. полиетиленови пликчета, съдържащо бледокафяво прахообразно вещество. Брутното тегло на веществото е 150 гр. и при полевият тест реагира на хероин. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 25.04.2011 г. в РУП - Сливен е подадено заявление от И.И. на 27 г. от гр. Сливен, за това че за времето от 21,00 ч. на 24.04. до 08,00 ч. на 25.04.2011 г. от кафе-автомат на бул. "Цар Освободител" е извършена кражба на монети на обща стойност около 40 лв. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установи, че извършител на престъплението е криминално-проявеният Н.В. на 40 г. от с. Въглен, общ. Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

На 28.04.2011 г. около 17,45 ч. в РУП - Сливен е получен сигнал, че три неизвестни лица в землището на с. Жельо войвода, общ. Сливен са нанесли побой на 76-годишен мъж, който е откаран в МБАЛ - Сливен и оставен за лечение с фрактура на горен крайник, без опасност за живота. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на деянието трима мъже, съответно на 55 г., 29 г. и 23 г. всички от с. Жельо войвода, общ. Сливен. Работата по установяване мотивите за извършване на престъплението продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 28.04.2011 г. на територията на община Сливен е проведена специализирана полицейска операция от служители на Сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Сливен, за констатиране и санкциониране на нарушения и престъпления в сферата на търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали. В хода на операцията беше установен мъж на 26 г. от с. Чинтулово, общ. Сливен, който нерегламентирано съхранява и разкомплектова МПС-та за последваща продажба в лицензирани пунктове за търговия с отпадъци. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 29.04.2011 г. около 02,50 ч. в РУП - Сливен е получен сигнал, че група лица в момента извършват кражба от л.а. ОПЕЛ КАЛИБРА със сливенска регистрация, паркиран на ул. "Антон Иванов" в гр. Сливен, собственост на 24-годишен мъж от с. Бяла Паланка, общ. Твърдица. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени и задържани извършителите на деянието - криминално проявен мъж на 24 г. от с. Везенково, общ. Котел и три пълнолетни момчета. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев