Община Сливен

Лъже ли Лечков, че той издържа футбола?

Йордан Лечков
27.04.2011 / 11:26

На последния си брифинг кметът Йордан Лечков достигна върха на лицемерието с жалбите си колко бил загубил от футбола и колко много средства от личния и семеен бюджет похарчил за него.

Моля? Колко? Нека отговори.

Ние ще направим една кратка равносметка, от която ще се види, че Лечков само е вземал от футбола и в личен, и в семеен план.

Още с идването си на власт той прикотка над 3 млн. лева, дар от спортния министър Лучано за ст.”Х.Димитър”. Това е скандална и невиждана практика държавата да плаща сметките на концесионер, останала без санкция от съответните органи. А през последните няколко години общинският съвет допълнително наля в бюджета на ОФК „Сливен” 1.5 – 2 млн. лева, макар всъщност той да е частен футболен клуб. Допълнително в семейната фирма на Лечков отидоха над 2 млн. лева за реклама на стадиона. Като прибавим към всичко това и даренията от спонсори, приходите от билети и трансферите на футболисти в други клубове, се оформя една впечатляваща сума, която позволява футболът в Сливен да просперира и да бъде безпроблемно издържан. Уви, стигна се до срамотни съдебни и други разпри с доведени до просешка тояга футболисти, до незавидно състояние на тима, до междуклубни скандали и всекидневни изцепки с арогантен привкус в медиите.

Не вярвайте на Лечков! – се говори и в спортните среди. А кой спечели от сливенския футбол – не се нуждае от коментар.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев