Община Сливен

10 начина да излезем от кризата и малко да забогатеем

Криза
02.04.2011 / 08:30

1. Купете си банка. За предпочитане в България. В България банките никога не губят, дори по време на криза. Когато има криза, но и когато няма, банките в България имат право да увеличават лихвите по кредитите както намерят за добре, така че, ако имате банка, можете да накарате глупаците, които са взели кредит, да платят вместо вас за кризата. Допълнителен бонус е, че можете да се явявате по телевизията и да обяснявате на другите какви глупаци са, понеже си нямат банка. Ако нещо ви омръзне, винаги може да продадате банката за суха пара.

2. Може да си купите и електроразпределително дружество. Разбира се, пак в България. Евтино ги дават. Печалбата е гарантирана от държавата, което дава възможност инвестицията да се възвърне за 3-4 години, а ако успеете да се разберете с някои хора, може и за по-кратко.

3. Купете си фалшива диплома, по възможност западна, желателно е в описанието да има някакъв мениджмънт. Може и българска, тя е по-евтина. Ако и това ви се вижда скъпо, можете да си я произведете в домашни условия. С така получения продукт можете да кандидатствате за работа в държавните структури, най-хубаво е в тези, които работят по усвояване на европейски фондове. Шансът да ви вземат е голям, проверено е. Заплатата не е нещо особено, но ще откриете, че има възможности за допълнителни възнаграждения.

4. Кандидатирайте се за кмет или общински съветник, разгеле скоро има избори. И тук заплатите не са много добри, но има екстри, които бързо ще откриете, ако успеете да спечелите доверието на народа.

5. Предложете на Министерството на финансите да обърнете външния дълг на България от евро в монголски тугрици. Преди време един специалист врътна 1-2 милиарда от долари в евро и казват, че е спечелил някой лев. Необходимо е само да докарате двама-трима експерти, които да убедят министерството, че тугрицата е валутата на бъдещето, ЛИБОР-ът е много благоприятен и ще сме много на далавера. Срещу скромна комисиона ще се намерят много хора да ви помогнат.

6. Станете консултант по строежа на АЕЦ „Белене”. Проектът може и изобщо да не се осъществи, но досега по него са похарчени около 1 милиард лева. Все ще има някой лев и занапред. При всички случаи консултантството е рентабилно занимание, например Ахмед Доган от такива дейности съвсем скоро изкара около милион и половина. Не е много, ама в криза пак е нещо.

7. Купете си нефтена компания. В България, разбира се. Освен че се печели добре, можете да си играете на замръзванка, да докарвате конкурентите до делириум тременс и от време на време да клатите правителството.

8. Станете съветник в ДАНС. Пари може и да не ви дават, но можете да подслушвате всякакви хора и след това да продавате записите на вестници, телевизии и други заинтересовани. Добре плащат, а освен това има и екстри: имате служебна карта и широки възможности за бизнес под прикритие.

9. Купете си „Булгартабак”. Тъкмо, както се твърди, скоро ще го продават. Ако ви се вижда скъпо, може да се обадите на албанската мафия и да започнете да внасяте контрабанда цигари. Не се иска много първоначален капитал, дават и на консигнация, рисковете да ви хванат са малки и поносими.

10. Станете треньор на националния отбор по футбол. Не се изисква специална квалификация, заплатата е добра, може да се изкара и нещо допълнително от комисиони. Нужно е само да научите няколко фрази: Добре играхме, но за съжаление не спечелихме. Това е футболът. Гледаме напред.

Ако не сте се възползвали досега от всички тези възможности или пък опитате и не успеете, а вече сте взели кредити и работите по 12 часа на денонощие, за да ги плащате, ако сте си платили данъците, ако смятате, че нещо не е наред и не може повече така, сами сте си виновни.

Няма как.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев