Община Сливен

Как да преборим пролетната депресия?

Депресия
19.03.2011 / 08:30

Най-ярките изблици на депресия, които според статистиката засягат по-често жените, се случват през пролетта. Възстановяването от депресията със сезонен характер е напълно възможно.

Явлението, известно като пролетна умора, се характеризира с намалена работоспособност, лошо настроение, умора и отпадналост. Често през пролетта жените изпитват тревожност, безпокойство, раздразнителност. Някои дами страдат от липса на апетит, други пък изпитват неустоима нужда да дъвчат нещо. Съществуват лека и тежка степен на депресия, като разликата е в продължителността на симптомите, пише БГНЕС. Ако имате горе посочените симптоми повече от две седмици, страдате от тежка форма на депресия.

 

Със затоплянето на времето приберете всички зимни дрехи и украсете апартамента със свежи цветя. Причина за състоянието ви може да е недостигът на витамини. От това страдат кожата, косата и ноктите, за това се хранете балансирано и разнообразно с диета, богата на пресни зеленчуци, плодове и билки.

 

Свежият въздух и спорта са най-добрите начини да избягате от ежедневните притеснения. Внимавайте да не си лягате по-късно от 12 през нощта. Можете да си направите нова прическа, необичаен грим, да си купите нова дреха и да изберете хоби, без значение дали ходите на танци или учите френски.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев