Община Сливен

Работодателка - измамничка от Сливен застава пред съд

Пари
17.03.2011 / 11:16

Повдигнато е обвинение срещу Маргарита Люцканова от Сливен, която направи част от служителите във фирмата си кредито-получатели без тяхно знание. Тя ще застане пред съда през м. април заради опит за измама в големи размери, съобщиха от Районна прокуратура Сливен. Бизнес--дамата е нанесла щети на частни лица в общ размер от 170 хиляди лева. Наказанието, предвидено в закона за подобни далавери е затвор от 1 до 8 години, уточняват обвинителите.

Както РАДИО 999 съобщи общо 14 от служителите на фирмата на Маргарита Люцканова са били вписани като поръчители и получатели на 7 потребителски кредити, всеки на стойност 20 300 лв.. Всички са получили известия, че кредитите не се изплащат и, че те трябва да започнат плащането.

Освен че заплатите и имуществото на хората са запорирани, те не могат да напускат страната. Хората живеят в страх, че ще им бъде отнето имуществото и затова всеки месец внасят задължителните вноски за погасяване на чуждите кредити. В репортаж на Йонита Иванова от „Диана” ТВ трима от потърпевшите подчертаха увереността си, че има злоупотреба с техните подписи. Те са се подписвали на различни документи и са убедени, че между другите са им били пробутани и такива, които са ги направили поръчители за теглене на кредитите.

Маргарита Люцканова бе кандидат за депутат от партия „Новото време”-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев