Община Сливен

Яне Янев щял да съди Бойко Борисов

Яне Янев
11.02.2011 / 10:35

Приемам хвърлената от премиера ръкавица. Каня него или Цветан Цветанов на публичен дебат, каза лидерът на РЗС, обвинен от Борисов във възможно участие в акции като взривяването на в. “Галерия”.

“Това е смешно и нелепо, но тъй като България е правова държава, възложих на правния отдел да заведе необходимите дела – ще заведем колективен иск срещу Бойко Борисов – защо не е предотвратил този опит за убийство, като е знаел, че сме атентатори. Нека си извика Тодор Великов за свидетел”. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев за предаването “Тази сутрин” на bTV, помолен да коментира казаното от премиера Борисов вчера след взрива пред вестник “Галерия”.

"Никой освен тези хора, нямат интерес от взрива", каза вчера министър-председателят, намеквайки за възможна инсценировка. „В събота бяха петима депутати при мен и мисля, че Тодор Великов публично го е казал, че е присъствал на разговори, в който те са се готвили да правят такива неща и да събират общественото внимание. Аз ви моля да отидете и да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе, че някой ги атакува” - призова той.

Ще разберете в скоро време, отвърна Янев, попитан дали делото срещу Борисов ще бъде за клевета.

Лидерът на РЗС заяви, че ще заведе дело и срещу бившия си съратник Тодор Великов.

Казаното от Великов било лъжа. Ако клеветниците ако не докажат думите си, ще ги съдя, повтори Янев. Той уточни, че това ще бъде трето поред дело срещу Великов и предупреди, че то щяло да бъде “с много тежки последици срещу него”.

За Борисов РЗС е единствената партия която му пречи. Приемам хвърлената от него ръкавица. РЗС ще свали това “мафиотско управление от власт”, закани се Янев.

“Бойко, когато има взривове, бомби и показни убийства, тогава е неговата сила, той е силен по време на хаос, очаквам да наметне черния шлифер и да вдига белите чаршафи на труповете през следващите месеци”, заяви лидерът на РЗС.

Хаосът се създава от тези, които не успяха да вкарат България в Шенген, тези, които пипат по-добре с бухалка, а не с химикалка, отсече той.

Държавен терористичен акт организира държавната мафия вчера, заяви Янев, попитан чие дело е взривът пред вестник “Галерия”. “В основата на това са бивш рекетьор и един нереализиран кандидат фюрер”, коментира той, без да назове имена. Целта на Борисов и Цветанов е да прикрият съдържанието на въпросните СРС и да прикрият данъчните декларации на Цветанов. Каня един от двамата на публичен дебат, който се съгласи, заключи още лидерът на РЗС.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев