Община Сливен

Сърбите се пъчат, че те създали Kирилицата

Кирилица
08.02.2011 / 09:09

Повече от половината сърби – 58 процента, отговарят положително на въпроса дали Кирилицата се е появила сред сърбите. Други 5 на сто казват, че не знаят и една 37 процента дават верния отговор – не. Това става ясно от изследване на Белградския център за човешките права, за което пише сръбският вестник „Блиц”.

Цели 68 на сто от сърбите вярват в историческото превъзходство на сръбския народ по отношение на останалите балкански народи, тоест, че сърбите са нещо повече и по-висше от другите.

Общо 39 процента от гражданите на Сърбия смятат, че сърбите винаги са живеели на Балканите.

За най-значимата личност в историята на света сърбите посочват Никола Тесла (изобретател, сръбски или хърватски – спорят двата народа) – 21 на сто, и Йосип Броз Тито – 10 процента.

Една трета от сърбите – 32 на сто, заявяват, че първият сръбски университет е създаден преди университетите на Запад. Верният отговор – 800 години след западните университети, дават 23 процента.

84 на сто от сърбите не знаят и кога са се водили Балканската и Междусъюзническата война. 71 процента не знаят кога се е появил ислямът.

63 процента не знаят кога е станала Френската революция и кога е била Втората световна война. 44 на сто не зная кога е открита Америка

42 на сто не знаят кога е избухнала Октомврийската революция и какво се чества на 9 май. Сърбите винаги са били добрите момчета и те са вечните победители – според 70 процента от сърбите Сърбия винаги е водила само освободителни войни, а според 51 на сто през всичките войни, които Сърбия е водила през последните 200 години, тя винаги е била на страната на победителите.

Като че не ни е достатъчно, че бъдещето ни е неизвестно, но е парадоксално, че за нас и миналото е неизвестно, пише вестникът.

.Сърбите днес нямат тоалетни и бани в жилищата си, но са въоръжени до зъби. Това сочат официалните данни за състоянието на сръбското общество, които бяха оповестени в Белград. 1,2 милиона сърби нямат баня в жилището, а над 1,5 милиона души в западната ни съседка са и без тоалетна. Това сочат официалните данни за състоянието на сръбското общество, които бяха оповестени в Белград, предадоха осведомителните агенции.

В Сърбия живеят 7,4 милиона. души.

Според изследването близо 300 хил. сърби нямат електричество, а половин милион нямат и канализация.

В същото време в Сърбия 1,2 млн. души притежават огнестрелно оръжие. Като тези данни са само за официално регистрираното оръжие в Министерството на вътрешните работи.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев