Община Сливен

Театрално шоу на четири колела

Комеди шоу
04.02.2011 / 15:17

Със състезание по картинг за възрастни и деца, на площада пред фонтаните на сливенското кметство, Драматичният театър в Сливен и екипът на представлението „COMEDY SHOW 4x4”, хвърлиха ръкавицата на предизвикателството към младата публика. Картинг-шоуто с участието на 4 коли, е прелюдия към премиерата на новия спектакъл, която ще се състои тази вечер.

 

Четворката е знаково число за младите театрали, които за пръв път представят в Сливен представление с участието на публиката. Темите, които младият театрален състав ще коментира с участието на публиката, също са четири: Любов, Смърт, Път и Време. Гост-режисьорът Димитър Стефанов и четиримата артисти Вяра Начева, Таня Йоргова, Августин Демерджиев и Ангел Савов предлагат на сливенския зрител интерактивен спектакъл с елементи на алтернативен, импровизационен и класически театър. Премиерните представления започват в камерната зала на те

търа, но спектакълът ще може да се играе на улицата, на площада, в заведение или други закрити и открити пространства, защото няма декор и разчита изключително на импровизациите на актьорския състав, насочвани от публиката, която ще влезе в ролата на съавтор на представлението. То няма драматургия и е изградено от хрумвания и импровизации на основата на текстове на актрисата Полина Христова. В него има и отправки към класическия театър, като Балконната сцена от шекспировата „Ромео и Жулиета”.

Сливенското „KOMEDY SHOW 4x4” е провокация към по-модерното театрално поведение на създадения в Америка импровизационен театър, който зад океана стои в основата на много телевизионни предавания и шоу-програми. Като големите си предшественици Александър Морфов и Теди Москов, младият режисьор Димитър Стефанов е завършил куклено-театрално майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. По-свободното му и отворено към публиката театрално мислене е забелязано от театралната общественост на фестивала на младите в Младежкия театър „Николай Бинев

, където той се представя като режисьор на моноспектакъла „Разкази от бъчвата”. Четиримата актьори, сред които и дебютантът Ангел Савов, са амбицирани от шанса да се докажат в новата и различна театрална форма, в която те стават творци и създават образи, ситуации и етюди в момента на представлението, заедно с публиката. Целта е да се забавляваме заедно. На финала на спектакъла актьорът Августин Демерджиев ще приготвя собственоръчно коктейли за публиката.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев