Община Сливен

Край на автоматичното преподписване с мобилните оператори

Мобилни оператори
19.01.2011 / 08:00

Трите големи мобилни оператора у нас са дали принципното си съгласие за отпадане на клаузата за автоматично подновяване на договорите с абонати, съобщи БНТ.

Техническата подготовка на системите им обаче щяла да отнеме около месец и половина.

Веселин Божков от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) обясни, че при подписването на нови договори с индивидуални абонати мобилните оператори вече няма да прилагат клаузата. Трябва да бъде решено как да бъдат изчистени заварените договори.

Така мобилните оператори ще са длъжни да напомнят на клиентите си, че договорите им изтичат, а подновяването ще става с изричното съгласие на абоната.

Въпреки това на 18 януари от 14 ч. омбудсманът Константин Пенчев ще се срещне с представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги, за да се запознае с проблемите на потребителите на мобилни услуги.

На 20 януари пък ще се проведе протест срещу мобилните оператори в България и внасяне на петиция до Народното събрание, Министерския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент.

Неправителствените организации настояват за намаляване на неустойките при предсрочно прекратяване на договор, както и за създаване на Етичен кодекс за отношенията между телекомите и абонатите.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев