Община Сливен

Заради Лечков футболист кара на банички и лютеница

Васил Велев
13.01.2011 / 11:18

Васил Велев, който до лятото играеше в „Сливен”, само за една година има да взема от отбора на Лечков 8 заплати и 9 премии, но въпреки спечелените съдебни дела, футболистът все още не е видял и стотинка от заработеното. В града под Сините камъни той се е хранил с банички и лютеница, за да оцелее.

„За последната си година в „Сливен” съм взел две заплати със стара дата. Клубът ми дължи заплати за 8 месеца и към 9 премии, но бонусите съм ги отписал - сигурен съм, че няма как да си ги взема. Г-н Лечков непрестанно обяснява колко тъпи били футболистите, колко финансово стабилен бил неговият клуб и дори го дава за пример. Няма друго такова нахалство.

Нали и той е бил футболист - значи ли това, че и той е глупав. По неговата логика и ние, играчите, можем да кажем, че той е глупав президент, тъй като няма пари и не може да си издържа клуба. Но Лечков използва, че е бил голям футболист и манипулира хората. Сега не е нищо друго освен един грандоман. Лъжеше ни по 7-8 месеца, че ще ни се издължи. После се криеше за дълъг период и по някое време се появяваше на тренировка, където с цялото си нахалство ни обясняваше как си лишавал семейството за сметка на нас.

Искам да го попитам какво щеше да направи той, ако в „Хамбургер” или „Бешикташ” не му плащаха. Би трябвало да е разбрал, че футболистите имат семейства и като президент на клуб не би трябвало да изтъква само собствената си персона в медиите", заяви ядосаният Велев.

"Когато ми изтече договора със “Сливен”, това беше през лятото на 2010 г., Лечков ми обеща, че ще ми се издължи. Все повтаряше как ще плати с парите от ЦСКА. Вече имам съмнения дали ЦСКА му дължи изобщо нещо, защото доколкото съм чел в медиите, те са му платили някакви пари, но те не стигнаха до нас, а май отишли за построяването на втория му хотел. Но това си е негова работа.

Аз си искам честно изкараните пари. Търсих го чрез моя мениджър и чрез адвокатката си да се разберем. Поне 10 пъти се пробвах да го намеря, но не стана. Бях готов да вляза в положението на „Сливен”, защото през първата си година всичко беше наред. Исках да постигнем някакво споразумение, да разсрочим плащанията за няколко месеца и дори бях готов да се откажа от 2-3 заплати. Не исках да съдя клуба, но с криенето и лъжите Лечков ме принуди да го направя.

Заведох дело и го спечелих в Сливенския съд. Парите не ги получих и чрез съдия-изпълнител запорирах сметките на клуба. Оказа се, че в тях има нула лева. Клубът „Сливен” не притежава нищо. Отчаян съм и вече се съмнявам, че някой може да накара г-н Лечков да плати, но въпреки това няма да се откажа - тези пари съм ги изгладувал и си ги искам. Дано когато ЦСКА му плати, да не направи пак някаква далавера, а парите да влязат в клуба”, допълни Велев.

Играчът каза още, че в Сливен живял в мизерия: „За да съм по-точен, ще ви кажа, че за година и половина съм взел две заплати. През този период ставах сутрин и изяждах една баница, после тренирах, а вечерта мажех филия с лютеница. Седях си в квартирата и бях като мишка. Спомням си, че след една победа за купата клубът ни заведе на дискотека. Отидох с 50 стотинки в джоба. Добре, че поне дискотеката ни платиха.

Родителите ми не са богати, няма как да ми изпращат по 500 лева на месец и направо си мизерствах. На някои футболсти пък не се плащаха квартирите по 4-5 месеца и само благодарение на милостта на собствениците не ги изритаха на улицата. За да не гладуваме, Дуци Симонович ни вземаше на лагер не ден, а два преди мач, тъй като поне се хранехме редовно. Дуци държеше на играчите и настояваше те да си получават парите. Футболистите го уважават, защото е много на "ти" с футбола.” („Afera.bg”)

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев