Община Сливен

Бойко Борисов за скандалните записи на в.”Галерия”

Бойко Борисов
06.01.2011 / 13:30

Виновният ще си понесе отговорността, няма значение дали е Цветанов, Танов или Дянков, обеща премиерът по повод скандала с оповестените вчера записи от в.”Галерия”.

Борисов постави под въпрос достоверността на изнесените вчера телефонни разговори на Ваньо Танов и вицепремиера Симеон Дянков. Той обаче призна, че е притеснен от репликата на митническия шеф по адрес на вътрешния министър Цветан Цветанов, според която има две-три няколко покровителствани фирми.

 

"Ваньо Танов вчера беше 2 часа в моя кабинет и не потвърди да е казвал това, което беше изнесено от разговорите му. Не може чичко с шапка да оставя по редакциите записи, на които да им се има доверие, без да е ясен източникът. От чутото ме притеснява само информацията, че МВР покровителства 2-3 фирми. Ще изчопкам всичко по случая и който е виновен, ще си понесе отговорността. Без значение дали е Цветанов, дали е Танов, дали е Дянков. Не ме касае", категоричен беше Борисов в сутрешния блок на bTV.

 

Той отново подчерта, че изнасянето на телефонните разговори цели да се попречи на правителството да вкара страната в Шенген. Премиерът обаче изрази увереност, че ще постигне целта си през 2011 година. "Ще положим сериозни усилия и мисля, че септември месец България ще се поздрави с влизането в Шенген", каза той.

 

Бойко Борисов обърна внимание на стратегията на атаките срещу властта. "Забележете как ме заобикалят. Атакуват Цветанов и Дянков и внушават, че аз не знам, че съм се подвел и т.н. Това е стратегията им, защото знаят, че съм готов да направя избори веднага", обясни премиерът.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев