Община Сливен

Кой е най-добрият лек срещу махмурлук?

Мед
31.12.2010 / 08:00

Група британски учени от Кралското общество по химия стигнаха до заключението, че най-добрият лек срещу махмурлук е мед. Учените твърдят, че меда прекрасно премахва токсините от организма, независимо от количеството изпит алкохол.

Основната активна съставка е фруктозата. Имено тя позволява на тялото по-лесно да разгради алкохола в безопасни вторични продукти. Всъщност, причината за дискомфорт след прекомерната употреба на алкохол е, че той първо се разделя на токсичен ацеталдехид. Той, от своя страна, с помощта на фруктозата се превръща в оцетна киселина, премахваща се по време на нормалния процес на обмяната на веществата.

Ако обаче пиете алкохол с мед, в тази верига се добавя калий и натрий, което също допринася за по-бързата преработка на алкохол.

"Медът може значително да намали времето на махмурлука", каза д-р Емсли от Кралското общество по химия. По думите му, преди употребата на алкохол трябва да се изпие чаша мляко, намаляваща токсините в организма. А чистата вода, помага за по-бързото извеждане на алкохола от организма.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев