Община Сливен

Гражданите: Т.нар. обществено обсъждане беше гавра и простащина

Йордан Лечков
27.12.2010 / 11:30

Дни след т. нар. обществено обсъждане на искания банков заем от кмета, коментарите за арогантното поведение на Йордан Лечков не стихват. Арогантно е дори меко казано, това беше гавра с дошлите в зала "Май граждани на Сливен – смятат повечето от тях.

Сигурно е, че нито един кмет на община в страната не си е позволявал подобно нещо: да вземе микрофона и сам да ръководи въпросното обсъждане. Да се лигави с непристоен тон, да апострофира всекиго, да изключва микрофона и т. н. Наглост, граничеща с простащина - така живите свидетели на въпросното "шоу" определят поведението на кмета. И това не бива да се забравя. За него трябва да се говори, защото мина всякакви граници на благоприличието.

Лечков погази всякакви норми и традиции в общуването между власт и гражданство. Никога в историята на Сливен в сградата под часовника не е царяло такова безхаберие, ограниченост и простотия. Нито един сливенски кмет досега не е бил запомнян с такова безскрупулно погазване на законите и правилата. Лечков ще остане в историята тъкмо с това поругаване на всичко кътано и отглеждано от неговите предшественици. Думата поругание я изрече тези дни един таксиметров шофьор от Сливен. Наредените пред общината полицаи преди самото обсъждане също подсказват за дълбоката пропаст между управляващи и управлявани.

Огромното мнозинство от сливналии се надяват на някакво чудо, което да ги отърве от самозабравилия се гьотферен. Но чудо едва ли ще стане, ако сами не вземем съдбата на Сливен в свои ръце. Защото, както вървят нещата, и Темида изглежда безсилна пред връхлетялата ни напаст. Това е положението.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев