Община Сливен

„Сливен” и още три клуба от елита пред банкрут

Стадион
20.12.2010 / 11:21

„Сливен”, „Видима”, „Академик” и „Пирин” палят свещи някои да купува техни играчи, за да закърпят бюджета

Финансовото положение на българските отбори от отдавна не е цветущо. Заплати се бавят навсякъде, „Черноморец” зверски оряза бюджета за пролетния дял. Има четири тима в А група обаче, които буквално са пред закриване.

 

Този сезон „Пирин” отбеляза стремглав спад във всичко. Цигарената фабрика вече не дава пари, никой не го е еня за клуба. Орлетата дължат 150 000 лева за заплати на играчите, премии, охрана и ремонти по клубната база. Единствената светлина в тунела е да бъдат продадени Светослав Костов и Благой Макенджиев, за да продължи клубът поне да съществува.

 

Идентични са дълговете на „Видима” и „Академик”. И двата отбора са назад с по около 100 000 лева, но съставът от Севлиево все пак пое глътка въздух с продажбата на Пламен Илиев в Левски. Академик е на път да трансферира Мартин Сечков в Славия, но това едва ли ще донесе мечтаните високи приходи. Студентите дължат пари за заплати и премии, както и наеми за тренировъчната им база в НСА и стадионът на „Славия”, на който играят домакинските си мачове.

 

Най-тежко е положението в Сливен. Йордан Лечков превърна играчите си в гладни сомалийци и дължи на всички общо над 200 000 лева. Тук вина имат и ЦСКА, които от година и половина дължат сериозни суми на героя от САЩ 94 по трансферите на Коста Янев и Иван Стоянов. Забавното е, че в тази мизерия Лечков се тупа в гърдите и уверява, че през идното лято клубът ще постави ново ел табло, както и че ще ремонтира козирката на стадион "Хаджи Димитър"...

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев