Община Сливен

ЦСКА вън от “А” група и заради „Сливен”?

Димитър Борисов
17.12.2010 / 09:41

ЦСКА трябва да изплати дълговете си към останалите клубове от “А” група включително и на „Сливен до деня на влюбените - 14 февруари. В противен случай БФС ще изхвърли “червените” от първенството. Срокът е последен, реши Изпълкомът на футболната централа.

Най-големите задължения на ЦСКА са към “Пирин”, “Миньор”, “Сливен” и “Черноморец” по трансферите на Спас Делев, Румен Трифонов, Иван Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров и Мишел Платини.

“Повече отсрочки не може да има - обяви президентът на БФС Борислав Михайлов. - ЦСКА дължи пари на 6-7 клуба.” Сега клубът има действащ лиценз до 31 март, но при неизрядност той може да стане невалиден.

Босът на “червените” Димитър Борисов (на сн. горе) и собственикът на “Левски” Тодор Батков не се появиха на заседанието, въпреки че са били официално поканени от Михайлов. Двамата трябваше да дават обяснения по нападките помежду си за уговорени мачове и черно тото.

Като администриращ орган на първенството Изпълкомът има правомощия да спре ЦСКА. По подобен начин бе изваден от “А” група “Ботев” за дългове към централата и други клубове.

Националният отбор ще се облича от новата година с екипировка от италианската марка “Каппа”, вместо с “Пума”, както досега. Бюджетът на БФС за 2011 г. ще е с близо 800 000 лева по-голям - 8 665 000 лв.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев