Община Сливен

В Украйна измислиха нова професия – Другар по чашка

Украйна
14.12.2010 / 14:00

В украинския град Днепропетровск и близкия Днепродзержинск се появи нова професия в областта на услугите – другар по чашка, или по-точно, както я наричат украинците “собутыльник” или другар по бутилка.

 

Специализирана агенция предлага на всички желаещи да си пийнат в добра компания другар по чашка, който може да е най-обикновен човек или начетен висшист, разказвач на вицове, майстор в свиренето на китара и пеенето, или красавец с хубав глас. В Зависимост от “екстрите” на другаря по чашка, той ще виструва между 100 и 150 гривни на вечер или по-малко от $ 20, посочва украинският ежедневник “Сегодня”.

 

Спиртните напитки и мезето за вечерта обаче са за сметка на клиента.

 

Ръководителят на агенцията посочва, че услугата се радва на все по-голямо търсене, като повече от желаещите другар по чашка са... жени. Принципно услугата се предоставя с предварително записване, но се правят изключения и за “спешни случаи”, които не се таксуват допълнително. Единствената уговорка е, че другарите по чашка не извършват интимни услуги и не участват в пиянски запои.

 

Психолозите посочват, че услугата действително може да е много полезна като подкрепа в труден момент, но съветват хорлата да не злоупотребяват с професионалния си “събутилник”.

 

Подобна услуга през тази година представи и японският производител на слабоалкохолни коктейли Suntory, който създаде специалната социална мрежа Horo-Yori, посредством която хората свикнали да пият сами вкъщи, могат да си намерят компания за по чашка. От няколко години в Япония се предлагат и фалшиви гости и роднини за сватбените тържества на самотници.

 

Що се отнася до Украйна, това далеч не е единствената екзотична услуга, която можете да си поръчате в последно време в страната. От ноември т. г. срещу 400 гривни ($ 50,2) топлес красавици могат да измият колата ви по поръчка, като единственото условие е “да гледате, без да пипате”. В украинската столица Киев можете да си наемете и компаньон за вечерта, дете за разходка в парка, приятелка за обиколка по магазините, както и мними съпруг или съпруга. Така например, компаньонът за едн авечер ще ви струва само 100 гривни ($ 12,5).

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев