Община Сливен

Актьор от „Грозната Бети“ обезглави майка си със самурайски меч

Майкъл Бриа
25.11.2010 / 07:30

Актьорът Майкъл Бриа, известен с малка роля в телевизионния сериал „Грозната Бети“ и филма „Step-up 3D“, се превърна в герой за американската преса заради събития, които нямат нищо общо със светската хроника. Вчера той бе обвинен в убийството на собствената си майка, която посече със самурайски меч.

Според онлайн таблоида TMZ.com, 31-годишният актьор нанесъл на майка си няколко удара с оръжието, чието острие е дълго почти цял метър. В резултат на това жената останала без глава. Убийството се случва в около 2:20 часа през нощта във вторник.

Виковете, носещи се от жилището, в което живеела 55-годишната Яник Бриа, привлекли вниманието на съседа. Според неговите показания, преследвайки майка си, актьорът цитирал откъси от Библията и призовавал своята жертва да се „покае“. Накрая съседът решил да се обади в полицията. Първият сигнал на телефон „911″ постъпил в около 1:00 часа, но тогава полицаите, които дошли на проверка, не забелязали нищо подозрително.

След втория сигнал било взето решение да се разбие входната врата на жилището, която Бриа отказвал да отвори. Прониквайки вътре, извиканите на място спецназовци открили актьора, стиснал в ръцете си Библията. По техните думи, квартирата била залята с кръв – очевидно убиецът не бил успял да отсече главата на майка си с един удар.

За да принудят актьора да се предаде, пазителите на реда прибегнали до употребата на тейзър (дистанционен електрошок). След това Бриа бил откаран под охрана в една от болниците в Бруклин, за да премине през психиатрична оценка.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев