Община Сливен

Обвиниха фирма "Явлена" в нелоялна конкуренция

Жилище
18.11.2010 / 10:04

От ръководството на сливенската фирма за недвижими имоти "Анита" обвиняват в некоректно отношение и нелоялна конкуренция шефа на сливенския клон на "Явлена” Иво Иванов.

Писмото е изпратено до управителя на Агенция "Явлена" в София и до интернет изданието "Седмица”.

За какво всъщност става дума... През м.октомври към "Анита" се обръща за съдействие за закупуване на жилище д-р Михаил Шаповал. От „Анита” му намират такъв, но в договарянето се намесва и шефът на "Явлена" Иво Иванов, заявявайки, че той е брокер на клиента. Така от "Анита" разбират, че има сключен договор между д-р Шаповал и конкурентите. След дълги преговори и обещания се стига до компромис, подкрепен от самия д-р Шаповал: комисионната да бъде поделена

между двете фирми. Случва се обаче друго: сделката е сключена от

"Явлена" без знанието на „Анита” и без тя да получи уговорената сума.

Това те считат за кражба на клиенти и на готова сделка.

Според шефовете на "Анита", споменатият по-горе Иво Иванов е известен не само с непрофесионалните си действия, но и със своята грубост, пренебрежение и некоректност към колегите. В писмото се изтъква, че "Анита" е на пазара от 15 години и до назначаването на Иванов е била в прекрасни отношения с неговите предшественици. Опитни брокери, според тях, са напуснали неслучайно "Явлена".

След случая с д-р Шаповал в „Анита” са звънили колеги от Сливен изразяващи своята съпричастност.

Прекратяваме взаимоотношенията с „Явлена” и ще дадем публичност на некоректните действия на тази фирма – се казва още в писмото от „Анита”.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев