Община Сливен

Цветан Цветанов пил и катастрофирал тежко в дере

Цветан Цветанов
18.11.2010 / 09:22

Според съобщение, изпратено до медиите от РЗС, в качеството си на председател на партия ГЕРБ, Цветан Цветанов е предизвикал тежка катастрофа между София и с. Шума. Случакта е от 2008г.

Личният му автомобил е излязъл от пътя и е паднал в дълбоко дере. Пострадали няма, с изключение на самия Цветанов, който е преминал преглед във Военно медицинска академия. Колата му обаче е била напълно изпотрошена и за сметка на държавата е извикана тежка верижна техника на Гражданска защита, за да я извади от дерето.

„Въпреки задължителната при ПТП алкохолна проба на водача, Цветанов категорично е отказал да я даде. В протокола за ПТП е вписано, че алкохолната проба на водача е отрицателна, а причина за инцидента не е изпускане на управлението в пияно състояние, а внезапно излязло на пътното платно куче. Така съставеният фалшив протокол е бил използван от Цветанов пред застрахователна компания, за да получи обезщетение за напълно неизползваемия автомобил, т. е. освен злоупотреба с власт, налице са документна и застрахователна измама. За случая е бил информиран тогавашния директор на ОДП на МВР-София Цветан Сичанов, който е използвал служебното си положение, за да въздейства на полицаите от КАТ да впишат в протокола неверни обстоятелства. Вероятно от благодарност този началник понастоящем е депутат от ГЕРБ", се казва в съобщението на РЗС.

Въз основа на сведенията, изпратени в партийната централа на партията, РЗС настоява вицепремиерът Цветан Цветанов да даде публично обяснение дали е участвал в подобен пътен инцидент и използвал ли е служебното си положение, за да се впишат в протокола за ПТП неверни обстоятелства, да се извади безплатно автомобилът му с техника на Гражданска защита, както и да се измами застрахователната компания?

Обяснение се чака и от бившият вътрешен министър в правителството на тройната коалиция и настоящ депутат от БСП Румен Петков. Според РЗС той също е длъжен да отговори: докладвано ли му е за пътен инцидент с участието на сегашния вицепремиер Цветан Цветанов и на него лично известно ли му е, че под въздействието на тогавашния областен полицейски началник на София е бил съставен неистински документ с невярно съдържание, за да се прикрие виновният и да се измами застрахователната компания?

"В случай че господата Цветан Цветанов и Румен Петков не дадат задоволителни публични обяснения по случая, Политическият съвет на РЗС ще счита, че и двамата носят отговорност, първият от тях за документна и застрахователна измама, а втория за прикриване извършителя на престъпления по чл. 316 и 209 от Наказателния кодекс на Република България", предупреждат от партията на Яне Янев

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев