Община Сливен

Криминални: Разкрити крадци, нови кражби и скандал

полиция
21.10.2010 / 12:47

Полицаите от РУП - Котел разкриха и задържаха вчера извършители на домови кражби на територията на града, при които от частни домове, намиращи се на ул.”Иван Сивов” и “Алтън Стоян” са откраднати инструменти, медни съдове, ел.проводници и др. вещи на неустановена стойност. Изяснено е, че извършител на престъпленията е криминално проявения К.Г. на 50 г. от гр.Котел, който е задържан за 24 часа в РУП - Котел. Образувано е досъдебно производство.

Котелските полицаи задържаха на 20.10.2010 г. група от 12 лица на възраст между 15 и 37 години от с.Сотиря, Община Сливен, които са подготвили кражба на телефонен кабел, положен в местността “Демир капия” край гр.Котел. Двама от участниците в групата Т.П. на 20 г. и Р.Й. на 37 г. са извършили оглед на мястото с личните си автомобили с цел безпрепятствено извършване на кражбата. Изяснено е още, че двамата няколко пъти преди това са организирали и други лица извършвайки кражба на телефонен кабел в същия район. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в района на ПВ “Петолъчка” е задържан и 27-годишният Н.И., също от с.Сотиря, за който е изяснено, че има пряко отношение към извършващите се в района на гр.Котел кражби на ел. и телефонен кабел. Извършителите са задържани за 24 часа в РУП - Котел. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Около 16.20 ч. на 20.10.2010 г. пред бл.32 на ж.к.”Българка” на гр.Сливен, служители на ОДМВР - Сливен са спрели за проверка л.а. “Ситроен Ксантия” със старозагорска регистрация, управляван от криминално проявения Б.М. на 26 г. от гр.Сливен, в който са пътували и криминално проявените С.В на 36 г. и В.Д. на 33 г. и двамата от гр.Сливен. При извършената проверка на автомобила е открит и иззет полиетиленов плик със зелена листна маса с тегло около 10 гр., за който при извършената експертиза е изяснено, че е канабис. Тримата са задържани за 24 часа в РУП - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Около 02.30 ч. на 20.10.2010 г. на тел. 112 в РУП - Нова Загора е получен сигнал за възникнал скандал на ул.”Патриарх Евтимий” в гр.Нова Загора. При извършената проверка е изяснено, че около 02.10 ч. след значителна употреба на алкохол е възникнал скандал между братята Т.К. на 27 г. и С.К. на 26 г. от с.Нова махала, Област Стара Загора. Разпрата е прераснала в побой, вследствие на който по-малкия от двамата е намушкал с кухненски нож Т.К. в коремната област. Пострадалият е откаран за лечение първоначално в болницата на гр.Нова Загора, а по-късно е транспортиран и в МБАЛ - Сливен с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Около 12.00 ч. на 20.10.2010 г. в РУП - Сливен е получен сигнал за извършена кражба в сградата на Административния съд, намираща се на бул.”Цар Освободител” в гр.Сливен. При извършения оглед е установено, че НИ е разбил прозорец на сградата и е извършил кражба на терморегулатори за отоплителни тела /радиатори/, части от ел.табла и брави със секретни патрони. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев