Община Сливен

12-15 октомври: Фестивал „Музиката на юга” в Сливен

Театър
05.10.2010 / 09:11

От 12 до 15 октомври 2010 г. Община Сливен ще бъде домакин на фестивал „Музиката на Юга” по направление „Традиционна и популярна музика” по проект „Оралите”.

Проект „Оралите” се осъществява в рамките на програма „Култура 2007 – 2013” на Европейския съюз и включва градове от южна Европа и Средиземноморието, които са членове на Асоциацията на градовете с културно-историческо наследство „АВЕК”.

Водеща организация по проекта е Община Евора /Португалия/. Община Сливен е пратньор заедно с Община Иданя – Нова /Португалия/, Община Мертола /Португалия/, Община Оренсе /Испания/, Община Равена /Италия/ и Община Биргу /Малта/.

Основните цели на „Оралите” са осъществяване на междукултурен диалог, международна мобилност на групи, насърчаване на международен обмен на културен продукт, създаване на нови възможности за развитие на общностите от партньорските градове чрез междукултурен диалог и взаимно сътрудничество.

Фестивал „Музиката на Юга” ще се проведе в рамките на програмата за честване празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.

На 12.10.2010 г. /вторник/ от 18.00 ч. в голямата зала на Драматичен театър „Стефан Киров” ще се проведе концерт на Ансамбъл за народни песни танци – Сливен.

На 13.10.2010 г. /сряда/ от 17.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” ще гостуват групите „Файърлайт” от гр. Биргу, Малта и „Ентро Канте” от гр. Евора, Португалия.

На 14.10.2010 г. /четвъртък/ от 17.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” „Модас & Адуфес” от с. Проенца-а-Веля, общ. Иданя-Нова и „Аленфоле” от гр. Мертола ще ви понесат на крилете на музиката на Португалия и ще ви дадат възможност да се докоснете до магията и очарованието на португалския фолклор.

Фестивалът ще приключи на 15.10.2010 г. /петък/ от 17.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” с изпълненията на „Ла Карампана” от гр. Равена, Италия и „Музика Рабеоса” от гр. Оренсе, Испания.

Каним всички жители на Сливен, които имат желанието да се докоснат до различни култури и да се запознаят с фолклора на страните-партньори по проекта, да присъстват на четирите концерта. Входът е безплатен.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев