Община Сливен

9 библиотеки в община Сливен в престижна програма

Библиотека
27.09.2010 / 10:30

На 21 септември 2010 г. официално бе оповестен окончателния списък на библиотеките одобрени за включване във втората фаза на програма „Глоб@лни библиотеки - България” –Етап 2010 от Управителния съвет на проекта в който участват представители на ключовите партньори: Министерство на културата, Програма на ООН за развитие (ПРООН), Национално сдружение на общините в Република България, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ББИА.

За втория етап на програмата от Сливенска област са одобрени 9 библиотеки: от Община Сливен – библиотеките при читалищата в с.Блатец, с.Мечкарево, с.Гавраилово и с.Новачево; от Община Нова Загора – библиотеките при читалищата в с.Любенова махала, с.Събрано и с.Еленово; от Община Котел – библиотеката при читалището в с.Тича; от Община Твърдица – библиотеката при читалището в с.Оризари.

За включване във втората фаза (Етап 2010) на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" са одобрени 352 обществени библиотеки от 195 общини. Програмата цели да насърчи модернизирането на библиотеките в цялата страна, за да подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество. Библиотеките-партньори ще получат достъп до интернет, компютърно оборудване и периферна техника за ползване от посетители и обучение за своите служители. Очаква се библиотеките да разширят обхвата на предлаганите услуги, да станат по-привлекателни за хората и да играят по-значима роля в развитието на местните общности.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев