Община Сливен

Опитали да отровят Станка Златева?

Станка Златева
22.09.2010 / 09:50

Мистериозна болест едва не коства живота четирикратната ни световна шампионка по борба Станка Златева. Младото момиче сподели пред медиите и на живо в „Шоуто на Слави” сполетялата я беда. Според най-добрата в света боркиня в категория до 72 кг тя е спечелила последната си, четвърта титла, въпреки че преди това е боледувала сериозно. Златева сподели, че преди състезанието в Москва, на което на финала победи Охинева Акуфо, е претърпяла операция, а непосредствено преди излизането си на тепиха, се е разболяла от тежка инфекция, заради която до последно не е знаела дали ще се състезава. Била е на силни антибиотици и се е чувствала твърде зле.

Момичето повтори официално разпространената версия, че е била ухапана от заразен комар. Това не е невъзможно, но е доста странно и мистериозно заболяване. Разбира се, като се съпоставят фактите и се вслуша човек в упоритите слухове в спортните среди, че когато Станка се почувствала зле и била отведена по спешност в клиника, направените й изследвания открили наличието на отровно вещество в кръвта й, то доста се различавало от това, което евентуално заразеният комар би могъл да пренесе и остави в организма й. Това накарало лекарите и щабът на спортистката да предположат, че тровещото вещество е могло да бъде прието с водата или с храната. С други думи се предполага, че момичето е станало жертва на посегателство върху здравето и дори живота си с цел да бъде елиминирано от голямата борба. И това е щяло да се случи, като само здравият организъм и голямата доза късмет са спомогнали за оздравяването и участието на мъжкото ни момиче в шампионата.

Бодрото настроение и по младежки несломимият й дух проличаха от думите, с които Станка Златева обяснява преодоляването на проблема и последвалата победа:

„Имах обаче голямо желание да се боря и да не пропускам това първенство. Затова благодаря изключително много на лекарите за грижите и че толкова бързо ме вдигнаха на крака. Пожелавам си здраве и олимпийска титла в Лондон след две години”.

Случката остава като обица на ухото за треньора на Станка, Симеон Щерев и на всички, които трябва да бдят за сигурността на големите ни таланти, които мерят без проблем ръст с най-големите в света. Защото този път желязната воля не можа да бъде сломена, но само това не е достатъчно.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев