Община Сливен

Лечков клейми националите, били ментета

Йордан Лечков
09.09.2010 / 09:03

Днес в „Труд” първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков отново клейми националите ни по футбол. Същото което прави с прокурори, с общински съветници и пр.

Ето какво казва той:

 

"От години ви разправям, че тези футболисти са ментета. Нека ми се сърдят!".

Йордан Лечков изригна ден след големия срам, който наследниците му в националния браха на националния стадион - 0:1 от Черна гора. Първият вицепрезидент на БФС развя знаме за тотална подмяна на футболистите, които носят екипа на България.

"Генерална промяна трябва - не за днес и утре, а за далечното бъдеще", заяви Лечков. "Толкова ме е яд, че няма как да го изразя! Какво им липсва на тези футболисти? От какво могат да се оплачат? Хотели, самолети, повиквателни, условия... Като ръководство сме им осигурили всичко! И насреща - нищо! С тези футболисти националният няма да прокопса. Защо не играят без пари, а обсъждат премии? И ние играехме за премии, но мачкахме... Трябва да изграждаме наши футболисти. Млади. Да ги учим и възпитаваме. Да строим стадиони, бази. Вижте - с младите Франция загуби един мач, но веднага след това спечели втория... И забравяме, че футболът не започва и не свършва с нас. Нашето поколение докара 30-40 милиона долара във футболния съюз, опукани до шушка от Батето и Каката, а сега ние трябва да им вадим кестените от огъня".

Лечков приема и одобрява оставката на селекционера Станимир Стоилов. "Дали сме пълната власт на треньора и той поема отговорността, като си подава оставката", коментира сливенският кмет. "Моето лично мнение, подчертавам го дебело, е, че следващият треньор трябва да е българин от типа на Любо Пенев или Краси Балъков".

Колко години вече т.нар. Пенева чета управлява футбола? Успехът им в САЩ никой не оспорва, но какви реформи и какъв напредък постигнаха в управлението на този спорт?

Навсякъде другаде по света след подобен провал от федерациите се оттеглят.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев