Община Сливен

В рали „Сливен” няма да участват сърби?

Рали Сливен
01.09.2010 / 10:39

Въпреки многобройните заявки на сръбски екипажи за участие в 30-то юбилейно издание на международното рали „Сливен", те няма да участват – съобщи Дарик радио.

Автомобилите на пилотите от западната ни съседка нямали системата HANS, която представлява съоръжение което намалява до минимум последствията от камшичен удар. Там нямало и такива изисквания за безопасност. Ралито е определено от ФИА за квалификация за европейския шампионат, а паралелно с това ще има и академия за млади пилоти „Пирели Стар Драйвър", което се случва за първи път в България, обяви директорът на ралито Тодор Чанев. В академията ще се състезават българинът Николай Диков, румънецът Козма и Бостанджи от Турция.

Академията излъчва излъча по двама най-добри състезатели на възраст до 25 години от 4 района в света, които добиват право за участие в Световното първенство през 2011 г.

31 екипажа от Турция, Грузия, Италия, Румъния, Русия, Украйна и България ще стартират на 3 септември. Има 16 специални етапа, а общата дължина на трасето е 572 км. Заключителният етап е на 5 септември.

Според Чанев рали „Сливен" има доказано ниво, а през миналата година не е приело покана за участие в шампионата Челинджър само заради непокриване на таксата от 20 хиляди евро за участие.

Сливенско предприятие възстанови традицията, съществувала до 1992 година и стана основен спонсор на надпреварата.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев