Община Сливен

Шест месеца Сливен няма окръжен прокурор

Temida
17.08.2010 / 10:49

Шест месеца подир кончината на Пейчо Хитов Сливен е още без окръжен прокурор. Хитов почина внезапно в началото на м. март. Негов временен заместник е Пламен Стефанов.

Според една от версиите за забавеното назначение, причини от процедурно естество около спряганите кандидатури са в основата му. Като основни претенденти за поста биват спрягани Веселин Гангалов /номиниран от главния прокурор Борис Велчев/ и зам.-окръжният прокурор Пламен Стефанов. Летните отпуски на членовете на Висшия съдебен съвет допълнително ще проточат избора.

В публичното пространство обаче витаят и други версии: политико-икономически мотиви отлагали едно подобно решение. И в основата им бил казусът „Лечков”.

В европроектите, в капиталовата и други програми на община Сливен са заложени близо 200 млн. лева за следващите няколко години. Залъкът е твърде голям за устата на Лечков и в сянка стоят и по-големи играчи от партия ГЕРБ, държавни институции като МОСВ и пр., смятат някои. Пиар-ското изпълнение на министър Цветанов в Сливен в полза на Лечков сякаш освети част от мизансцена. А дали отвеждането на делото срещу сливенския кмет в София не е допълнителен щрих към казаното дотук?

В този аспект, предвид обстоятелството че изпълнителната власт и прокуратурата в момента играят в един отбор, дават основание на някои да предполагат, че изборът на окръжен прокурор на Сливен може да бъде реализиран тъкмо в тази посока. И все пак надеждите за недирижиран такъв остават.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев