Община Сливен

Нерде Сливен, нерде Каварна, нерде Благоевград…

Paskalev
17.08.2010 / 10:01

Вчера неспиращият да хортува сливенски кмет пак събра журналисти и пак изсипа поредната си словесна порция срещу хрантутниците на общината – общинските съветници. Жалки, простовати, банални оплювки, които ще ви спестим…

Преди няколко дни направихме паралел между Сливен и Каварна, между Лечков и кмета на 12-хилядното градче Цонко Цонев. И се видя огромната разлика между пошлото и комерсиалното от една страна и благородството и предприемчивостта – от друга. Тези дни телевизиите ни дадоха още храна в тази посока: по различни поводи бяха интервюирани кметовете на Варна и Благоевград Кирил Йорданов и Костадин Паскалев /на снимката горе/.

Сериозни мъже. С интелектуален и морален капацитет, с ясни стратегии и идеи за настоящето и бъдещето. Убедителни и безкомпромисни, когато става дума за интересите на съответния град. Няма лигавщини, няма оплювки, няма нарочени врагове, няма далавери, няма обръчи от фирми. Има работещи общински съвети, има закони, има обществени и други механизми за контрол и полезни граждански инициативи. От години имената на двамата кметове остават чисти и неопетнени. От такива управници се нуждае и Сливен.

В стремежа си да измъкне каквото може от властта Лечков се е забатачил дотам, че вече е изгубил чувството за реалност – споделят познаващи го отблизо. В напъните му да е олигарх има нещо болезнено-комично, и не съвсем. Защото драмата от ставащото е за сливналии.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев