Община Сливен

8415 души от Сливенско ще получат помощи

Моника Сярова
19.07.2010 / 08:54

8415 души от област Сливен ще получат помощи от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби брашно, захар, ориз, спагети, макарони и бисквити.

Това е съобщила за Дарик радио Моника Сярова, директор на секретариата на БЧК в Сливен. Списъците на социално слабите с изготвят от Агенцията за социално подпомагане и включват хора, които са получавали енергийни помощи за отоплителен сезон 2009-2010 година.

Раздаването на продуктите ще стане на три транша - през юли, през месец август, а третият-през октомври.

В община Сливен раздаването ще започне на 20 юли и ще бъдат открити четири пункта - в клуба на пенсионера №1 на ул "Цар Освободител"9, клуба на пенсионера в кв. "Българка" и в кметствата на кв. "Речица" и кв."Надежда". В същия ден започва раздаването на продукти и в община Твърдица, където пунктът ще бъде в медицинския център на улица "Заводска"№17. В община Нова Загора помощите ще с получават от 21 юли във временен пункт на ул."Петко Енев" 50. В община Котел кампанията е от 22 юли във временен пункт на ул. "Професор Павлов" 30.

При първият транш няма да бъде раздавано брашно, уточни Моника Сярова. Всеки от социално слабите граждани ще получи по 6 кг ориз, 1 кг захар, 1,2 кг макарони, 1 кг спагети и 400 гр бисквити.

БЧК реализира тази кампания трета поредна година съвместно с Разплащателната агенция към Държавен фонд "Земеделие" и Агенцията за социално подпомагане. Статистиката сочи, че през тази година бенефициентите са се увеличили. Намаление има само в община Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев