Община Сливен

Германец призна за 300 изнасилвания и 1000 нападения

Темида
19.07.2010 / 07:56

Престъпникът се представял за инвалид пред жертвите си

Германец призна за близо 300 изнасилвания, извършени през последните 19 години в Германия и Белгия, съобщи сп. "Фокус". 46-годишният шлосер Йорг Петер П. бе арестуван през март по молба на белгийските власти. В момента на задържането му се предполагаше, че той е отговорен за 18 случая на изнасилване и още десетки сексуални посегателства. По време на разпитите обаче мъжът, който живеел в Западна Германия, признал за близо 300 изнасилвания и около хиляда опита за нападение.

Насилникът действал по една и съща схема. Той звънял на вратата на жертвата си, представяйки се за инвалид, и молел да му помогнат да ползва тоалетната. Обект на сексуалните му атаки ставали предимно домакини, медицински сестри в домове за възрастни хора или обитателки на студентски общежития в Дюселдорф. Освен това той е подозиран в множество други сексуални нападения в Белгия.

Сп. „Фокус” посочва, че властите са могли да спрат серийния изнасилвач още преди няколко години. Мъжът попаднал пред очите на правосъдието през 2006 г. за нападение срещу жителка на Кьолн. Тогава обаче съдът отхвърлил искането на прокуратурата да му бъде взета слюнка и кръв за ДНК-анализ. Престъпникът се отървал само с глоба от 1500 евро.

Изданието посочва, че ако тогава съдът е приел искането за ДНК-проба, резултатите можело да бъдат сравнени с доказателствата от местата на предишни негови нападения и той можело да бъде задържан по-рано.

"Фокус" отбелязва, че прокуратурата в Германия засега е повдигнала обвинения срещу Йорг Петер П. само за 3 случая на брутално изнасилване и още 6 опита за изнасилване.

Адвокатът на изнасилвача Томас Ом обвини за престъпленията на клиента си „проблемното” му детство и „отклонения в развитието”.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев