Община Сливен

Закриват близо 300 легла в болниците в региона

Областна управа - Сливен
14.07.2010 / 08:13

Общо 272 легла ще бъдат закрити в болниците в Сливенско – съобщи областният управител Марин Кавръков, цитиран от Дарик радио.

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в Сливен от общо 519 легла, се закриват 54, в Болницата за лечение на белодробни заболявания от 75 леглата се намаляват на 35, в частните болници - „Царица Йоана" - от 60 се намаляват с 10 броя, в „Хаджи Димитър" - от 181 закриват 62, в „Ева" от 63 леглата стават 43 и в „Амброз Паре" - от 25 легла се закриват 5.

В Новозагорската болница се закриват 61 легла, а досегашният брой е бил 130. В МБАЛ „Котел" от 60 се закриват 25. В „Царица Йоана" се закрива и хирургичното отделение. Цифрите са представени по време на работната среща в областна управа в края на миналата седмица, когато в Сливен дойде министърът на здравеопазването д-р Анна-Мария Борисова.

По време на срещата с д-р Борисова не е коментирано положението в Твърдица, тъй като се предвижда създаване на Спешен център с две помещения, с по две легла. Ако четиримата общопрактикуващи лекари в Твърдица създадат групова практика, ще има и кабинет за 24-часово дежурство. Професор Борисова е заявила, че ще се закрие болницата в Котел, като е предложила със 100 процента финансиране от еврофондовете да се създаде здравен център. След намеса на областния управител, в крайна сметка болницата остава с две отделения - педиатрично и вътрешно. Специализираната болница за рехабилитация в града остава без промени.

Тубболницата в Сливен престава да съществува като юридическо лице, каза още областният управител. В сегашната й сграда остават само 15 тежки случаи, а 25 легла преминават към пулмологичното отделение на Областната болница.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев