Община Сливен

Октоподът оракул втрещи немците – позна за Испания

Октоподът - оракул
08.07.2010 / 08:39

Октоподът оракул от аквариума в Оберхаузен, който до този момент предсказваше с удивителна точност изхода от мачовете на Бундестима на Мондиал 2010, хвърли в паника германците.

И позна: за финала снощи се класира Испания. От началото на световното в Южна Африка морският обитател на име Паул няма нито една сгрешена прогноза. Той предсказа и победите на трикратните световни шампиони срещу Австралия, Гана, Англия и Аржентина, както и загубата от Сърбия. Дори след погромната загуба на гаучосите с 4:0 една аржентинска група във Фейсбук призова:

Убийте този октопод, така както Германия уби Аржентина! Преди вчерашния мач в неговия аквариум бяха поставени две стъклени кутии с храна и флаговете на двата национални отбора - Германия и Испания. Със затаен дъх цяла Германия очакваше решението на Паул, но той доведе цялата нация до състояние на депресия, избирайки актуалния еврошампион.

Той позна всички резултати на двубоите на Германия на Евро 2008, с изключение на финала между Бундестима и Испания. Тогава Паул избра националния отбор на Германия, но Ла Фурия спечели с 1:0.

След мача снощи дали октоподът все пак няма да бъде… изяден!

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев